Følg Biovac Environmental Technology AS

Et lite bidrag fra Biovac - en stor hjelp for UNICEF

Nyhet   •   feb 20, 2017 11:21 CET

Fra venstre: Marita Iversen, Markedskonsulent i Biovac, Gunnar Stabell, Markedskoordinator i UNICEF, Terje Wilhelmsen, Salg- og markedsdirektør i Biovac. Foto: Kjetil Kriken

Biovac er stolt over å kunne si at de bidrar til et bedre miljø gjennom rensing av avløpsvannet. Med moderne sanitærløsninger unngår vi alvorlige sykdommer, i tillegg til at vi lever komfortabelt og miljøvennlig.

Slik er det ikke alle steder i verden. 2,4 milliarder mennesker lever fortsatt under svært dårlige sanitærforhold. Biovac ønsker å bidra til å gi mennesker et bedre liv, også utenfor Norge.

Som den største aktøren på avløpsrenseanlegg i Norge, føler vi et ekstra ansvar for å være et godt eksempel også i forhold til humanitære tiltak, uttaler Terje Wilhelmsen, salg- og markedsdirektør i Biovac.

Så fra verdens toalettdag i november i fjor og frem til årsskiftet, bestemte Biovac seg for å gi 300 kroner til UNICEFs vann-, sanitær- og hygieneprogrammer (WASH) for hvert solgte Biovac minirenseanlegg.

- Rent vann i landsbyene og på skolene sørger for at barn og voksne holder seg friske. Bidraget fra Biovac sørger i seg selv for at vi får seks nye vannpumper til ulike skoler i Somalia og er viktig for vår satsing mot gode toalettforhold på skoler i Gambia, uttaler Gunnar Stabell, markedskoordinator i UNICEF Norge.

Hver dag dør 800 barn under fem år, av sykdommer relatert til dårlige sanitærforhold. Uten toaletter er det mye større risiko for sykdommer som kolera, tyfus, hepatitt, polio, diaré og andre parasitter som fører til sykdom eller underernæring. Dette er sykdommer som i Norge er historie og det er lett å ta for gitt hva en skikkelig toalettløsning gjør for oss

- I alt UNICEF jobber for, er vann helt sentralt, da rent vann handler om overlevelse. I Damaskus ble alle rør i byen ødelagt etter en bombing i desember. UNICEF bygde derfor 120 brønner for å få gitt innbyggerne rent vann, men dette dekker fortsatt kun 30 % av dagsbehovet til befolkningen, sier Stabell.

Heldigvis har mye skjedd bare siden 1990. Den gang var det 2,6 milliarder flere som ikke hadde tilgang til toaletter vi har i dag. Likevel, må innsatsen dobles om man skal få gode nok sanitærforhold innen 2030. Biovac tror derfor ikke dette er siste gangen de samarbeider med UNICEF.

- Dette var første gangen vi hadde en slik kampanje og er godt fornøyd med resultatet. Moderne toaletter og rensing er helt sentralt for miljø, helse og oppvekst. Det blir ikke siste gangen vi gjør en slik kampanje og utelukker ikke at vi skal samarbeide mer med UNICEF i fremtiden, avslutter Marita Iversen, markedskonsulent i Biovac.

Vedlagte filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.